PROIECT

Acces pe piața muncii

Origami Consulting Solutions (OCS) in parteneriat cu DZN SECURITY SERVICES (DZN)

OCS este o companie de consultanta infiintata in anul 2013, cu o echipa foarte experimentata, specializata in servicii de consultanta pentru elaborarea si implementarea proiectelor finantare din fonduri nerambursabile. De asemenea, in ultimii ani, compania s-a specializat in servicii privind elaborarea strategiilor de dezvoltare locala, evaluarea proiectelor, instruire, elaborarea si evaluarea de programe de informare si promovare, precum si dezvoltarea de planuri de afaceri. Compania este acreditata ca furnizor de formare profesionala din anul 2019.

dZN este o societate specializata in pregatire profesionala infiintata in 2014, care a pornit din nevoia de a oferi solutii in problema calificarii si pregatirii continue a fortei de munca in domeniul securitatii private. Cu peste 500 de absolventi ai cursului de calificare pentru ocupatia agent de securitate si alti aproximativ 2000 de agenti de paza si protectie care au urmat cursurile de pregatire profesionala continua, dZN are mereu in vedere nevoile din piata.

Facilitam accesul si incercam sa mentinem pe piata muncii un numar de 222 de persoane din cadrul celor 3 ZUM-uri (ZUM 1- Herendesti –Bocsei, ZUM 2- Maguri, ZUM 3 – Castela- Balta Lata) ducand la scaderea fenomenului de marginalizare a persoanelor aflate in risc de saracie si excluziune sociala existente in teritoriul SDL din municipiul Lugoj.

Prin intermediul unei finantari nerambursabile in cadrul proiectului „ACCES PE PIATA MUNCII IN COMUNITATILE DEFAVORIZATE DIN LUGOJ”

MINISTERUL INVESTITIILOR SI PROIECTELOR EUROPENE, in calitate de Autoritate de Management, reprezentata prin Organismul intermediar regional pentru Programul operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane – Regiunea Vest

Programul Operational Capacitate Umana 2014 – 2020

Axa prioritara 5 Dezvoltare locala plasata sub responsabilitatea comunitatii

Obiectivul specific 5.1: Reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (roma si non-roma) din orase/municipii cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populatie apartinand minoritatii roma, prin implementarea de masuri/ operatiuni integrate in contextul mecanismului de DLRC.

18 luni – incepand din 2 mai 2022 pana pe 31 octombrie 2023

Sa imbunatatim nivelul de competente pentru 222 de persoane care au domiciliul/reședința pe teritoriul SDL, aflate in risc de saracie si excluziune sociala care pot beneficia de masuri de ocupare a fortei de munca prin informare si consiliere profesionala, formare profesionala specifica adaptata la cerintele pietei muncii, in cadrul a 15 cursuri diferite de formare.

Sa sprijinim minim 100 de persoane sa isi gaseasca un loc de munca (dintre care 25 de cetateni romani apartinand minoritatii roma), fie in municipiul Lugoj, fie oriunde in tara sau in strainatate.

In primul rand va invitam sa ne cunoastem, fie doar printr-o simpla conversatie telefonica, fie la sediul nostru de proiect din Lugoj, fie in mediul online.

Suntem o echipa de tineri care isi doresc sa ajute comunitatea din Lugoj si pe oamenii dornici sa isi imbunatateasca calificarile sau sa isi croiasca un nou drum in viata.

Ne propunem sa organizam cursuri de informare, consiliere si orientare profesionala ce au drept obiectiv identificarea, la nivelul grupului tinta vizat, a acelor persoane care vor fi indrumate spre ocuparea unui loc de munca in urma evaluarii personale, pe baza careia va fi orientat sa participe la cursurile de calificare/initiere.

Ne propunem sa derulam urmatoarele programe de formare profesionala:

 • curs agent de securitate – nivel 2
 • cursuri de STIVUITORIST (FARA ISCIR) – nivel 2
 • cursuri de confectioner-asamblor articole din textile – nivel 2
 • cursuri de ingrijitor batrani la domiciliu – nivel 2
 • cursuri de Operator montaj linii automate – nivel 2
 • cursuri de baby sitter – nivel 2
 • cursuri de strungar – nivel 3
 • cursuri de sudor – nivel 3
 • cursuri de bucatar – nivel 3
 • cursuri de ospatar – nivel 3
 • cursuri de frizer- nivel 3
 • cursuri de coafor – nivel 3
 • cursuri de manichiura pedichiura – nivel 3
 • cursuri de vanzator marfuri alimentare – nivel 3
 • cursuri de vanzator marfuri non alimentare – nivel 3

Vom acorda si subventii celor care termina cursul si trec cu bine de examenul de la final.

Va vom sprijini prin sesiuni de mediere, prin punerea celor care finalizeaza cursurile in contact cu diverse companii din Lugoj pentru a participa la interviuri.

Vom organiza si evenimente: DOUA burse de locuri de munca, unde va invitam pe toti sa veniti, fie ca sunteti in cautarea unui loc de munca, fie ca sunteti un angajator care isi cauta oameni pregatiti.

Nu in ultimul rand, vrem sa credem ca vom ajuta la reducerea fenomenului de discriminare si crestere a inovarii sociale, astfel ca va invitam la seminariile si evenimentele organizate in cadrul proiectului.

Calendar

iunie 2022 - august 2023
Recrutare grup tinta

➤ identificarea persoanelor care doresc sa participe la cursuri
➤ colectarea documentelor
➤ validarea eligibilitatii

iulie 2022 - aprilie 2023
Informare si consiliere

➤ evaluarea si autoevaluarea competentelor si personalitatii
➤ realizarea planului individual de actiune
➤ prezentarea metodelor de cautare a unui loc de munca
➤ simularea interviurilor de angajare

octombrie 2022 - august 2023
Derulare programe de formare

➤ organizarea calendarului de desfasurare a cursurilor
➤ desfasurare parte teoretica a cursurilor
➤ desfasurare parte practica a cursurilor
➤ examinare
➤ acordare de subventii

martie 2023 - august 2023
Mediere profesionala

➤ realizarea planurilor individuale de mediere
➤ realizarea de vizite periodice la sediul diverselor societati

iunie 2023 - august 2023
Organizare burse de locuri de munca

➤ stabilire perioade de organizare burse
➤ organizare privind participantii, locatie si amenajare

iunie 2023 - octombrie 2023
Organizare evenimente privind reducerea discriminarii

➤ organizare 3 semninarii privin modul in care este resimtita discriminarea in comunitate
➤ organizarea a 2 evenimente privind responsabilitate sociala sau responsabilitatea intreprinderilor pentru impactul lor asupra societatii

Știri

Doriti sa participati la cursurile de formare?

ACTE NECESARE
Procedura de selectare a grupului tinta
Formularul de înregistrare individuală a participanților
Declarație privind apartenența la grupul țintă
Declarație pe propria răspundere privind evitarea dublei finanțări
Angajament privind participarea la cursurile de formare
Declarație de consimțământ privind utilizarea datelor cu caracter personal
Act de indentitate (valabil) – de unde să reiasă faptul că domiciliul/ reședința se află în regiunea SDL GAL STRICT Lugoj
Certificat de căsătorie (după caz)
Adeverință de studii / ultimul act de studiu

www.fonduri-ue.ro

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu Conţinutul poziţia oficială acestui a material nu reprezintă în mod obligatoriu Uniunii Europene sau a Guvernului României